Törmäsin Me Naiset -lehdessä mielenkiintoiseen artikkeliin (28.2.2013) " Onnellisuus - projekti vai ansa?" Lyhyesti sanottuna artikkeli kertoi amerikkalaisen kirjailijan ja entisen lakinaisen Gretchen Rubinin projektista onnellisuuden lisäämiseen. Hän suunnitteli projektin, jonka tavoitteena oli tehdä tavallisesta arjesta nautittavampaa. Hän teki listan itselleen tärkeistä asioista, mm. olla virkeämpi, parempi vaimo, tehokkaampi työntekijä yms. Gretchen teki joka kuukausi asioita, joilla hän uskoi pääsevänsä tavoitteisiinsa: tammikuussa hän meni aikaisemmin nukkumaan, helmikuussa hän lakkasi nalkuttamasta ja maaliskuussa hän opetteli suhtautumaan kritiikkiin positiivisesti. Vuoden kuluttua Gretchen huomasi todella olevansa onnellisempi.

Ja sitten taas samassa artikkelissa on toisen onnellisuustutkijan, lääkäri Russ Harrisin varoitus: pakonomainen onnellisuuteen pyrkiminen voi tehdä ihmisen vain onnettomammaksi.

Artikkeli oli lopetettu hirveän fiksulla lauseella: onni ei tule ajattelemalla ihania asioita. Se tulee tekemällä niitä.

Tulee mieleen nykyaikainen muoti-ilmiö elikkä varsinkin amerikassa suosittu downshifting. Lyhyesti downshiftaaminen tarkoittaa elämän kohtuullistamista, eli elämänlaatua pyritään parantamaan  vähentämällä työntekoa sekö kulutusta. Wikipediasta löytyy lisää: http://fi.wikipedia.org/wiki/Downshifting

Minun oma mielipiteeni on se, että ihminen pysyy fyysisesti ja henkisesti terveenä ajattelemalla positiivisesti, harrastamalla ja tekemällä asioita joista hän nauttii, pyytteettömällä ja vilpittömällä rakkaudella, puhtaalla omallatunnolla, huumorilla, terveellisellä ruokavaliolla sekä keskittymällä olennaiseen.

Buddhalaisuuden tutkiskelijana, itse olen huomannut että esimerkiksi meditoinnilla  on OIKEASTI  vaikutusta mieleen. Joskus meditoinnin jälkeen menin parvekkeelle tuulettumaan, huomasin asioita joita en aina ehdi ajatella. Puiden lehdet, lintujen laulu, pilvet, pienet sadepisarat ja mummeli joka kyykki keräämässä roskia ilta-myöhällä. Mulle iski ihan jumalaton kaikkea rakastava- olo, mikä oli hieman outoa mutta hemmetin vilpitöntä. Yleensä olen realistinen (pessimisti)  ja tuhahdan kaikella tälläisellä löpinälle. Mutta se oli hyvä fiilis.

Ja asiat jotka tekevät iloiseksi, riippuu aina yksilöstä. Minä rakastan hyvää musiikkia ja välillä on ihana vain maata ja kuunnella kuulokkeilla jotain uskomattoman hyvin sanoitettua ja sävellettyä kappaletta. Tai sitten taivaallinen ruoka (luojan kiitos, minulla on nopea aineenvaihdunta).

Ajattelin nyt listata tähän muutaman asian, mitä haluaisin saavuttaa. Minun omat päämäräni:

  • Ihan ensimmäiseksi lopeta tupakointi (HYIHYI)
  • Toteuta tämä: http://www.menaiset.fi/artikkeli/sport/kuukaudessa_juoksukuntoon_treeniohjelma_vitosen_naisille
  • Nuku enemmän ( 5-6 h ei riitä edelleenkään)
  • Syö kasviksia ja vihanneksia enemmän (mäkkärin hampurilaisen välissä olevat kalpeat salaatinlehdet eivät kelpaa)
  • Muuta isompaan kaupunkiin
  • Tatuointeja
  • Opettele rakastamaan itseäsi ja hyväksy itsesi
  • Ole rehellinen itsellesi
  • Älä anna kenenkään pomputtaa itseäsi
  • Soita sinne hammaslääkäriin, että pääset eroon siitä viisaudenhampaasta.

 

-Melina

5829467_700b-normal.jpg